Comanda
telefonica

Vreti sa comandati
prin telefon?


Nimic mai simplu:
sunati la 021 209 45 12

(luni - vineri, intre 08:30-17:00)

Avantajele contractului de mandat pentru firme si microintreprinderi. Tratamentul fiscal al indemnizatiei, obligatii declarative

Aflati explicatii complete si profesioniste din lucrarea de ultima ora
Contractul de mandat. Optimizare fiscala. Avantaje si dezavantaje!

Stimate cititor,
 
Contractul de mandat este un acord intre doua parti, prin care o entitate (mandantul) deleaga unui mandatar puterea de a actiona in numele sau. Aceasta delegare poate acoperi o gama larga de activitati, de la simpla administrare a bunurilor pana la incheierea unor contracte complexe.
 
In contextul actual, in care legislatia economica si fiscala devine din ce in ce mai sofisticata, contractul de mandat ofera o solutie eficienta pentru gestionarea sarcinilor care necesita expertiza specializata.
 
Astfel, platitorii de impozit pe profit si microintreprinderile pot sa isi externalizeze anumite activitati catre profesionisti calificati, pastrandu-si totodata controlul asupra deciziilor esentiale. In acest mod, toate activitatile economice sunt desfasurate conform planurilor si instructiunilor stabilite, oferind totodata protectie legala ambelor parti implicate.
  • Cum va ajuta contractul de mandat in activitatea dvs.?
  • De ce sa nu incheiati un contract de servicii sau chiar un contract de munca pentru rezolvarea acelor sarcini specifice unde e nevoie de profesionisti?
  • Ce avantaje va ofera contractul de mandat?
La aceste intrebari raspunde impecabil lucrarea Contractul de mandat. Optimizare fiscala. Avantaje si dezavantaje, care nu numai ca va ofera o analiza juridica limpede pe acest subiect, ci va si pune la dispozitie ghiduri practice privind utilizarea contractului de mandat in diferite scenarii economice. Va invitam sa o parcurgeti si sa aplicati in interesul dvs. informatiile valoroase prezentate.

Contractul de mandat este extrem de util pentru administrarea unei societati
 
Spre deosebire de contractul de munca, contractul de mandat nu este guvernat de Codul muncii, ci de Codul civil, ceea ce ii confera o flexibilitate sporita in stabilirea termenilor si conditiilor colaborarii.
 
Din acest motiv, contractul de mandat constituie o alternativa mai flexibila, care este adesea preferata pentru functiile de conducere, cum ar fi cea de administrator. Astfel contractul de mandat este utilizat frecvent pentru a oficializa relatia unei societati cu administratorul ei, in schimbul unei remuneratii.
 
Prin intermediul unui contract de mandat, administratorul isi asuma responsabilitatea de a actiona in numele companiei, luand decizii importante in interesul acesteia, practic in orice situatie, asigurand astfel bunul mers al afacerii si continuitatea acesteia.
 
Apar insa o serie de intrebari:
keyboard_double_arrow_right Care este diferenta intre contractul de mandat si o procura?
keyboard_double_arrow_right Care sunt aspectele obligatorii pe care trebuie sa le contina un contract de mandat?
keyboard_double_arrow_right Indemnizatia obtinuta in baza unui contract de mandat intra in categoria veniturilor asimilate salariilor? Este supusa acelorasi impozite si contributii ca un salariu obisnuit?
keyboard_double_arrow_right Contractul de mandat se declara in Revisal?
keyboard_double_arrow_right Ce se intampla daca remuneratia administratorului este inferioara salariului minim pe economie? Contributiile datorate trebuie ajustate la nivelul salariului minim, ca in cazul contractelor de munca part-time?
keyboard_double_arrow_right Administratorii cu contract de mandat pot primi bonuri de masa?
keyboard_double_arrow_right Perioada in care o persoana lucreaza in baza unui contract de mandat constituie stagiu de cotizare pentru sistemul public de pensii?
keyboard_double_arrow_right Ce cheltuieli poate deconta un administrator cu contract de mandat? Isi poate deconta, de exemplu, cheltuielile cu ochelarii?
keyboard_double_arrow_right Baza de calcul pentru CAS si CASS in cazul contractelor de mandat se plafoneaza in vreun mod?
keyboard_double_arrow_right Care sunt aspectele obligatorii pe care trebuie sa le contina un contract de mandat?
Etc. 
 
Raspunsurile la aceste intrebari si la multe-multe altele sunt prezentate in mod profesionist in lucrarea pe care v-o punem la dispozitie. 

IMPORTANT!
Contractul de mandat este extrem de util pentru microintreprinderile din Romania, care, pentru mentinerea statutului fiscal avantajos, trebuie sa indeplineasca conditia de a avea un salariat. Ele pot incheia in acest sens un contract de mandat, nu unul de munca, beneficiind in consecinta de o serie de avantaje din punct de vedere fiscal si administrativ. Detalii in lucrare.
 
Venituri neimpozabile in cazul contractului de mandat
 
Exista o serie de venituri neimpozabile in cazul administratorilor cu contract de mandat care, odata acordate, nu se impoziteaza cu impozit pe venit si nici cu contributii sociale obligatorii, nefiind considerate avantaje la nivelul persoanei fizice:
  • Diurna (indemnizatie si orice alte sume de aceeasi natura)
  • Cheltuielile efectuate de angajator/platitor pentru pregatirea profesionala si perfectionare
  • Contravaloarea cheltuielilor suportate de angajator/platitor cu acoperirea costurilor cu testarea epidemiologica si/sau vaccinarea
  • Avantajele sub forma dreptului la stock options plan, la momentul acordarii si la momentul exercitarii acestora
  • Avantajele sub forma utilizarii in scop personal a vehiculelor pentru care cheltuielile sunt deductibile in cota de 50%
Fiecare dintre aceste venituri este analizat de o maniera completa in lucrare, cu explicatii si temeiuri legale.

 
Aspecte esentiale privind contractul de mandat analizate in lucrare
 

Atentie: Acest browser nu suporta fisiere PDF. Click aici pentru a descarca fisierul.

 
 
Contract de munca sau contract de mandat?
 
Raspunsul la aceasta intrebare constituie o decizie cruciala pentru orice companie din Romania, deoarece fiecare tip de contract ofera un cadru juridic/fiscal diferit, care poate influenta in mod semnificativ modul de operare al companiei.
 
Gasiti varianta optima pentru dvs. parcurgand lucrarea Contractul de mandat. Optimizare fiscala. Avantaje si dezavantaje care va furnizeaza o imagine profesionista si completa a factorilor pe care trebuie sa ii luati in calcul. Comandati chiar acum aceasta lucrare de exceptie!
 
PRODUSUL PE SCURT


Titlu: Contractul de mandat. Optimizare fiscala. Avantaje si dezavantaje
 
Autor: Vera Constantin, expert contabil
 
Pret promotional de lansare: 160 de lei + 5% TVA (168 lei cu TVA inclus)
redus cu 20% de la 200 lei+ 5% TVA
Format: stick de memorie
 
Livrare: prin curier, la sediul dvs.

Editura: Rentrop&Straton
ISBN: 978-606-47-1390-2

Nu trebuie decat sa dati clic pe butonul de mai jos sau sa completati direct formularul de comanda din josul acestei pagini! Parcurgeti lucrarea si veti remarca imediat organizarea ei impecabila, axata pe identificarea imediata a informatiilor practice, precum si stilul limpede de prezentare a acestor informatii!

 
Cu stima, 
 
Maria Mihai
Manager Produs 
Divizia Fiscalitate
Rentrop & Straton
M.B.

GARANTIE 100%
Nu este nicio problema daca va razganditi asupra achizitiei dvs.!
Primiti toti banii inapoi!

Garantie 100%

Aveti la dispozitie o perioada de 30 de zile in care puteti solicita oricand restituirea sumei achitate.

In cazul in care ati achizitionat un produs fizic, va rugam sa il expediati pe adresa Rentrop & Straton, Bd. Basarabia nr. 256, Incinta Faur, sector 3, Bucuresti. Avem doar rugamintea sa suportati taxa de transport. In cazul unui serviciu sau produs online, e suficient sa ne comunicati intentia dvs. de a apela la garantie, prin e-mail (rs@rs.ro) sau telefonic (021-209.45.45). Banii va vor fi restituiti cu promptitudine fie direct in cont, fie prin mandat postal.


Formular de comanda
Rentrop & Straton da unda verde LIVRARII GRATUITE!
Cumparati de 247 Lei si livrarea este gratuita!
Doar in luna ianuarie costurile cu ambalarea si expeditia sunt suportate integral de Rentrop&Straton - Grup de Editura si Consultanta in Afaceri pentru comenzi mai mari de 247 RON. Produsul va ajunge la locatia precizata de dvs. prin posta sau curier.
Cantitate:
Cantitate:
Cantitate:
Cantitate:
Cantitate:
Cantitate:

Cos cumparaturi
Momentan, nu aveti produse adaugate in cos!
Finalizeaza comanda
Detalii livrare
Va rugam completati
* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii!
Nume*
Prenume*
Telefon  
Telefonul este necesar pentru contactarea dvs. de catre firma de curierat in vederea livrarii produsului comandat.
E-mail*
Regulamentului UE 679/2016 sunt de acord ca SC Rentrop & Straton S.R.L. sa colecteze si sa prelucreze datele din formular in scopuri comerciale.

termenii si conditiile site-ului!

Vezi detalii cos
Produsele achizitionate pot fi vizualizate si online, folosind platforma RS Online, unica in Romania. Veti putea sa va logati imediat ce plata produsului este confirmata in contul nostru.
www.RSonline.ro
* Pentru produsele in format digital, la cererea clientilor, Rentrop&Straton a decis sa ofere posibilitatea utilizarii produselor pe 3 computere diferite.